Чорний чай Дарджилінг FBOP TEAHOUSE 250г - Історія та легенди: Дарджилінг, чорний ароматний чай походженням із Західної Бенгалії, місто Дарджилінг, веде свою історію з 1847 року, коли Східно-Індійська компанія почала вирощувати китайський чай біля підніжжя Гімалаїв. Після перших вдалих експериментів новоявлені чайні плантатори почали освоювати все нові і нові землі, активно застосовуючи для заготівлі чаю та зрошення земель технологічні новинки. Дарджилінг знаходиться в північній частині Індії в Гімалаях. На півночі індійського штату Західна Бенгалія сьогодні розташовується 88 великих полів із чайними кущами Дарджилінга, поля приблизно розміром 17000 гектарів. Завдяки ідеальним погодним умовам Дарджилінга чисте гірське повітря і злегка прохолодний вітер створюють ідеальні кліматичні умови для вирощування чаю. з пряними нотками аромат високоякісного чаю. Заварений за всіма правилами напій має прозорий від глибокого бурштинового до коньячного кольору і мускатний, трохи терпкий смак. Дія на організм: Вважається, що Дарджилінг другого збору - чай обіднього або навіть вечірнього часу: він знімає стрес і дозволяє розслабитися після напруженого дня, а вміст кофеїну в ньому невеликий, особливо якщо дотримуватися правильної технології заварювання А ось Дарджилінг першого, весняного збору - зовсім інша історія: його освіжаючий, тонізуючий смак чудово допомагає налаштуватися на продуктивний лад навіть у найспекотніші літні дні. Говорять, що він навіть допомагає охолоджувати організм, але швидше за все це лише легенда від індійських шанувальників цього чаю. ° C, і залити цією водою чайне листя в підготовленому посуді. Зазвичай першу протоку окропом використовують для того, щоб промити листя чаю, цю рідину зливають і не п'ють. Найкращий посуд для заварювання цього сорту чаю – глиняний чайник, але може підійти й інший посуд – як скляні колби, так і порцелянові гайвані. Чай рекомендується наполягати 3-5 секунд і робити 3-4 протоки. Першу протоку слід зробити через 3-5 секунд заварювання, а до кожного наступного додавати по 30 секунд.
Спосіб заварювання: Візьміть заварку з розрахунку 3 г/300 мл, залийте водою температури 85-95 °С градусів. Дайте настоятися 3-5 хв.
Регіон зростання
Північно-Східна Індія - найсхідніша, найлісовіша, незаймана (чи що) частина країни і, головне, Північно-Східна Індія - це Ассам. Мусони, зливи, гори, визнані ЮНЕСКО «об'єктами всесвітньої спадщини» і, звичайно ж, сотні чайних плантацій. Асамське чайне дерево - продукт м'якого тропічного клімату - може досягати 20 метрів у висоту (це якщо без нагляду, на плантаціях йому такого не дозволяють - максимум 2 метри), абсолютно невибагливо і дає як урожай багато-премного пряного, насиченого і ароматного чайного листа . Вже багато століть цей різновид чайного дерева упаковується в гарні баночки з британським прапором та підписом Breakfest Tea. Іншими словами, на північному сході Індії народився та став класикою чорний індійський чай.
Чай | |
Популярні чаї | Дарджилінг |
Сорт чаю | Чорний чай |
Вага чаю, г | 250 |
Упаковка чаю | Пакет из фольги |
Країна виробництва чаю | Індія |
Добавки | Без добавок |
Виробник чаю | TEAHOUSE |
Аромат чаю | Натуральний |
Категорія листа | F.B.O.P. |
Фасування чаю | Розсипний |
Етнічне походження чаю | Індійський |