Черешковий чай
Кукіча - японський чай високої якості, на відміну від інших сортів, цей чай зарекомендував себе за низький вміст кофеїну. Має незвичайний глибокий смак з гіркуватістю та солодким післясмаком. При заварюванні чай отримує настій золотисто-зеленого кольору, і тонкий аромат з горіхово-вершковими нотками. При виробництві чаю використовуються лише молоді стеблинки та тонкі гілочки чайного куща. Кукіча – чай, створений із стебел рослини. Найчастіше ці стебла та гілки разом із листям та нирками збираються з кущів Сенчі та Геокуро. Гілочки та стебла збирають разом із листям та нирками таким чином, щоб деякий час зелень віддала всі свої корисні речовини, накопичені за період росту, стеблам. А після листя з нирками видаляються, і залишається лише одне стебло, яке згодом і проходить весь процес ферментації.
Спосіб заварювання:
Пролити стебла трохи охолодженою до 80 С водою, а потім залити їх на кілька хвилин. Ви самі зрозумієте, коли пора розливатиме чай по чашках – вода забарвиться у насичений бурштиновий колір, а ніжний, трохи терпкий, із фруктовими нотками (десь навіть із нотками мигдалю) аромат заповнить усю кімнату.
Чай | |
Сорт чаю | Зелений чай |
Вага чаю, г | 100 |
Упаковка чаю | Пакет з фольги |
Країна виробництва чаю | Японія |
Виробник чаю | Yamama Masudaen |
Аромат чаю | Натуральний |
Фасування чаю | Розсипний |
Етнічне походження чаю | Японський |