Зелений чай Кокейча - легендарний японський зелений чай Кокейча відрізняється характерною формою чаїнок у вигляді пресованих «іголочок», спосіб приготування даного виду чаю залишається незмінним вже 400 років. Традиційно зелений чай Кокейча роблять із другого, не менш знаменитого, японського чая матчу. Для приготування кокейчі чай матча змішують з невеликою кількістю води і рисової пасти, а потім замішують до отримання своєобразного тіста, чим-то згадує макаронне тісто. Після того, як "тесто" готово, його продають через крошечные отвори, за аналогією з макаронними виробами. Получившаяся «паста» висихає і потім нарізається невеликими кусочками, напоминающими іголочки. Ці "іголочки" і є чай Кокейча в тому вигляді, в якому викликли отримувати його ми. Кстати, "іголочки" - це дуже меткое назва, т.к. чаїнки в дійсності дуже тоненькі.
Аромат завареного чая Кокейча згадує свіжоскошену траву і водорослі. Настій має мутний, бледно-зелений колір з жовтими відтінками. Вкус м'який і легкий, рослинного харрактера, з нотками зелені, квітів, орехов, йода. Чай полезен для підтримки функцій щитовидної залози.
Як і більшість японських зелених чаїв, Кокейча ідеально поєднується з морепродуктами.
Як і матч, кокейча часто використовується в кулінарії, в основному випічці та виготовленні різноманітних десертів. Насипте гранулу на ванільно-морожений або йогурт, щоб отримати свіжий трав'янистий смак.
Способ заварювання: 2 ч.л. чай на 300 мл. води при температурі 80 градусів, заварювати 3 хвилини.
Чай | |
Сорт чаю | Зелений чай |
Вага чаю, г | 250 |
Упаковка чаю | Тришаровий пакет із кліпсою |
Країна виробництва чаю | Німеччина |
Добавки | Без добавок |
Виробник чаю | Світ Чаю |
Аромат чаю | Натуральний |
Категорія листа | Пресований |
Фасування чаю | Розсипний |
Етнічне походження чаю | Японський |