Нефритова хуртовина – елітний зелений чай, виготовлений із сорту, вирощеного в провінції Фуцзяні. Свою незвичайну назву він отримав завдяки зовнішньому вигляду – скручування, виконане вручну, справді нагадує невеликих метеликів. При заварюванні чайки розвертаються і починають рухатися біля гарячої води, нагадуючи танець. Основними складовими сировиною для даного сорту чаю виступають молоді ніжні бруньки та два-три листочки. Після збирання сировину тонкою кулею розкладають для зав'ялювання. Після цього вона проходитиме наступну стадію обробки – пропарку за температури 260°С. Гаряче м'яке листя скручують у трубочки, а потім сушать (у чаї має бути 30 відсотків вологи) і залишають для охолодження. Потім листям надають форму бабочки, зв'язуючи їх вручну біля бантики. Нефритовий чай виробляють в обмеженій кількості кількох районах КНР. Їх характеризує світло-зелений із значними білими відтінками колір готової продукції, властивий чаю з якісної сировини та зі значним вмістом молодої чайної нирки. Можна заварювати 3-5 разів.
Чай | |
Сорт чаю | Зелений чай |
Вага чаю, г | 500 |
Упаковка чаю | Пакет з фольги |
Добавки | Без добавок |
Виробник чаю | Osmantus |
Фасування чаю | Розсипний |
Етнічне походження чаю | Китайський |