Виготовляють цей Шу Пуер із бруньок чайного дерева, листків, які ще не встигли розкритися.
Настій має насичений гарний темно-коньячний колір, специфічний земляний аромат з яскраво вираженими деревними нотками і яскравим, трохи солодкуватим фруктовим смаком. Також, для нього характерний довгий післясмак з нотками чорносливу та горіха.
Корисні властивості
Палацовий пуер або Гун Тін, як і всі чаї цієї категорії, мають унікальні цілющі властивості:
знижує рівень цукру та холестерину в крові;
сприяє виведенню токсинів та шлаків;
адсорбує шкідливі речовини;
знижує вагу;
прискорює обмінні процеси у організмі;
позитивно впливає на роботу системи травлення;
надає бактерицидний та протизапальний ефекти;
виступає ефективною профілактикою онкозахворювань;
перешкоджає старінню;
тонізує;
сприяє усуненню наслідків стресу.
Спосіб заварювання
Як і будь-який пуер для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої 90-95°С. 1 чайна ложка листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.
Кількість заварювань 5-6
Чай | |
Сорт чаю | Пуер |
Вага чаю, г | 500 |
Упаковка чаю | Пакет з фольги |
Добавки | Без добавок |
Виробник чаю | Osmantus |
Фасування чаю | Розсипний |
Етнічне походження чаю | Китайський |