За старих часів пуер ферментувався під час транспортування та передпродажного зберігання. Але в другій половині 20 століття, зі збільшенням попиту та скороченням часу доставки, він перестав встигати дозрівати до потрібного рівня. Тому, у 70-ті роки 20 століття, було придумано технологію прискореного старіння (ферментації) пуеру.
Так з'явилося два основних види пуеру – виготовлений за традиційною технологією – «сирий пуер» - Шу Пу Ер, і, за прискореною технологією – «приготовлений пуер». Обидва пуери мають більш-менш однаковий набір корисних властивостей, і відрізняються нюансами смаку та аромату, і то лише на початковому, не далекому від завершення виробничого процесу, етапі ферментації. Сирий пуер цікавий тим, що ступінь його ферментації тривалий час (2-3 роки) можна контролювати самостійно. Згодом гіркоту та грубість свіжого листа замінюється вишуканістю та легкою гіркуватістю.
Як і будь-який чай - пуер вимагає витримки стандартних дозувань, і дотримання декількох правил заварювання. В середньому закладають 6 г на 150 мл гарячої води.
Промивання проводиться дуже швидко, киплячою водою, таким чином, досягається видалення пилу і дезінфекція. За часом настоювання можливі варіанти, коли цей чай заварюється по 2-3 хвилини - 2-3 рази.
Чай
Сорт чаю
Пуер
Вага чаю, г
200
Добавки
Без добавок
Виробник чаю
Osmantus
Категорія листа
Пресований
Написати відгук
Ваше ім'я:
Ваш відгук:
Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.