Для виготовлення використовують Молоді чайні листочки (зривають з куща по чотири верхні листочки). Колір настою цього чаю світлий, як, втім, і усіх зелених чаїв. Аромат специфічний із легкими фруктовими нотками. У смаку простежується терпкість, солод. За старих часів пуер ферментувався під час транспортування та передпродажного зберігання. Але в другій половині 20 століття, зі збільшенням попиту та скороченням часу доставки, він перестав встигати дозрівати до потрібного рівня. Тому, у роки 20 століття, було придумано технологія прискореного старіння (ферментації) пуера. Так з'явилося два основних види пуеру – виготовлений за традиційною технологією – «сирий пуер» - Шу Пу Ер, і, за прискореною технологією – «приготовлений пуер». Обидва пуери мають більш-менш однаковий набір корисних властивостей, і відрізняються нюансами смаку та аромату, і то лише на початковому, не далекому від завершення виробничого процесу, етапі ферментації. Сирий пуер цікавий тим, що ступінь його ферментації тривалий час (2-3 роки) можна контролювати самостійно. Згодом гіркоту та грубість свіжого листа замінюється вишуканістю та легкою гіркуватістю. Спосіб заварювання Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 порція листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак. Кількість заварювань 5-6. Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!
Чай | |
Сорт чаю | Пуер |
Вага чаю, г | 500 |
Упаковка чаю | Пакет з фольги |
Добавки | Без добавок |
Виробник чаю | Osmantus |
Категорія листа | Прессований |
Фасування чаю | Розсипний |