Один з найвишуканіших і найдорожчих видів чаю – вершина у мистецтві чайного виробництва. У стародавньому Китаї його подавали лише до столу імператора. Свою назву цей чай отримав завдяки сріблясто-білим ворсинкам, якими вкрита чайна брунька. Їх збирають лише два дні на рік: на початку квітня та на початку вересня, і лише протягом кількох годин. Білий чай найбільш близький до свого природного стану і схильний до мінімальної обробки - тільки зав'ялювання і сушіння. Це дозволяє зберегти цілісність та красу свіжої чайної бруньки, а також усі цілющі властивості чаю. На виготовлення 1 кг цього вишуканого чаю йде близько 25 000 бруньок, що злегка розпустилися.
Цей чай чудово тонізує, підвищує імунітет, зміцнює серцево-судинну систему, допомагає боротися із зайвою вагою. Його настій прозорий, світло-золотистого відтінку. Білий чай має ніжний аромат, тонкий оксамитовий смак і довгий солодкуватий післясмак. Складно відчути всю красу білого чаю з першого разу. Лише після поступового відвикання від чаю, насиченого таніном, можна відчути природний букет білого чаю. Для заварювання білого чаю слід брати подвійну норму заварювання. 2 чайні ложки та заливати їх водою, нагрітою до температури 85°С. З.
Настоюють чай протягом 3-5 хвилин. Допускається кілька заливок.
Не рекомендується додавати цукор та молоко.
Чай | |
Популярні чаї | Інше |
Сорт чаю | Білий чай |
Вага чаю, г | 200 |
Упаковка чаю | Дерев'яна коробка |
Тип чаю | Інше |
Країна виробництва чаю | Шрі-Ланка |
Добавки | Без добавок |
Виробник чаю | Mlesna |
Аромат чаю | Натуральний |
Категорія листа | Інше |
Фасування чаю | Розсипний |
Етнічне походження чаю | Цейлонський |